Historia

Toisen maailmansodan loputtua insinööri Matti Piippo alkoi toteuttaa kauan idättämäänsä ajatusta kartongin jalostuksesta erilaisiksi tuotteiksi. Insinöörinä hän itse suunnitteli ja valmisti koneet ja laitteet, joilla hän aloitti muun muuassa paperinarun tuotannon. Tuotannon kasvaessa ja monipuolistuessa tehtaan sijaintia jouduttiin muuttamaan useaan otteeseen Tampereen ympäristössä.

Kun 70-luvulla polyolefiinit alkoivat tulla teolliseen käyttöön, alkoi myös Piipolla tuotekehitys kyseisten raaka-aineiden käytöstä naru- ja köysituotannossa. Tällöin Lempäälässä sijaitseva tehdaskiinteistö kävi ahtaaksi ja osa tuotannosta siirrettiin Outokumpuun, Piippo Oy:n nykyiselle toimipaikalla.

Voimakkaan tuote- ja markkinakehityksen seurauksena Piipon kapasiteetti alkoi 80-luvun loppupuolella käydä riittämättömäksi. Tällöin hankittiin yhtiö omistukseen Suomen vanhin köysitehdas, vuonna 1928 perustettu Oy Manilla Ab, joka sijaitsi Rymättylässä. Tämä yrityskauppa antoi yhtiölle kapasiteettia ja tietämystä, olihan kyseessä vanhat perinteet omaava yritys. Tänään Piippo Oy on johtava köysien, lankojen ja verkkojen valmistaja Pohjoismaissa. Yhtiön pääkohderyhmät ovat maatalous, kuluttajatuotteet ja teollisuus.

Moderni teknologia, sitoutunut henkilöstö, sekä alan syvä tuntemus antaa kuluttajalle varmuuden!