Piippo Oyj

 

Piippo Oyj valmistaa, markkinoi ja jakelee sitomiseen, nostamiseen, hinaamiseen ja kiinnittämiseen soveltuvia tuotteita, jotka valmistetaan pääasiallisesti polypropeenista ja polyeteenista. Yhtiön tuotantolaitos sijaitsee Outokummussa. Pääliiketoiminta-alue on agri -liiketoiminta, jossa yritys toimii globaalisti.

 

Jo yli 70 vuoden ikään ehtinyt yhtiö sai alkunsa vuonna 1942. Yhtiön perustaja Matti Piippo patentoi tuolloin menetelmän paperinarun valmistamiseksi, josta tarina sai alkunsa. Nykyään n. 100 henkilöä työllistävä yhtiö vie n. 70 prosenttia tuotannostaan yli 40 eri maahan Euroopassa, Aasiassa, Oseaniassa ja Amerikassa. Perinteikkäänä yhtiönä Piippo Oyj tekee rakentavaa yhteistyötä niin Outokummun kaupungin kuin läheisten koulutusorganisaatioidenkin kanssa.

 

Yhtiöllä on käytössään nykyaikainen konekanta ja hyvä toimintavalmius myös erikoistilauksille esimerkiksi teollisuuteen. Yhtiö on investoinut Outokummun tehtaaseen vuosien saatossa ja viimeisin laajennus saatiin valmiiksi marraskuussa 2014. Seuraava laajennus on luvassa vuoden 2018 loppupuolella, joka kasvattaa yhtiön paalausverkkotuotannon kapasiteettia merkittävästi.