Etusivu / Sijoittajalle / Toimitusjohtajalta – arkisto

Epävarmat ajat haastavat meidät yhä kestävämpiin ratkaisuihin

Elämme poikkeuksellisia ja epävarmoja aikoja. Koronavirus on vaikuttanut yksittäisten ihmisten ja samalla koko alamme tilanteeseen, esimerkiksi logistiikan näkökulmasta. Samaan aikaan kuitenkin tuotantomme on edennyt suunnitellusti, ja toistaiseksi olemme selvinneet poikkeuksellisesta ajasta hyvin.

Kulunut vuosi on vaatinut työntekijöiltämme valtavaa mukautumista, kekseliäisyyttä ja mikä tärkeintä: tahtoa onnistua tärkeässä tehtävässään. Työntekijämme ja heidän perheensä ovat olleet kovilla – silti tilanteesta mennään eteenpäin.

Käytössämme on vähemmän viljelykelpoista maata, energiaa ja vettä ja samalla väestömäärä jatkaa kasvamistaan. Maailma tarvitsee maataloutta, eikä yhtään rehua saa mennä hukkaan. Tämä aika on vahvistanut myös jatkuvan kehittämisen, ketteryyden ja kestävyyden tarvetta. Meidän on työskenneltävä joka päivä siten, että näemme mahdollisimman kauas ja samalla pidämme huolen, että pystymme vastaamaan yllättäviin ja äkillisiin muutoksiin.
Jatkuva kehitys ja uuden innovointi ei saa kuitenkaan poistaa sitä, että tätä työtä tehdään yhdessä maataloustuottajien kanssa. Siten, että he saavat parhaan mahdollisimman tuloksen. Asiakaslähtöisyys on yksi yhtiömme kantavista arvoista ja tätä kehitystyötä tehdään kädet mullassa. Tälläkin kaudella testaamme erityisesti uutta paalausverkkosarjaa sekä suurkanttipaalauslankoja pääasiassa vientimarkkinoille, vaikka matkustamisen rajoittaminen asettaakin parhaillaan haasteita liikkumiselle.

Maatalouden on muututtava maailman mukana – koko alamme on pystyttävä lähivuosina vastaamaan ekologiseen haasteeseen. Toistaiseksi Piippo erottuu edukseen tuotesuunnittelussa, mutta kutsumme myös kilpailijamme mukaan kehitystyöhön, joka tehdään ympäristön ja kierrätyksen ehdoilla.
Paalausverkkotuotteemme ovat olleet markkinoiden ekologisimpia – sitä haluamme niiden olevan myös jatkossa. Hybrid-paalausverkollamme säästetään muovimateriaalin käytössä jopa 30 prosenttia perusverkkoihin nähden. Myös markkinoille tulleisiin uusiin paalauskalvoihin verrattuna laadukas paalausverkko on hurjasti edullisempi sekä ekologisempi ratkaisu, joka usein näyttää markkinointitempausten lomassa jäävän taka-alalle. Laadukkaalla paalausverkolla myös rehun laatu säilyy korkeana ja hävikkiä ei synny.

Näin onnistumme jatkossakin tärkeässä tehtävässämme: ei yhtään rehua hukkaan.

Terveisin,

Jukka Keisanen
Toimitusjohtaja