Etusivu / Sijoittajalle / Toimitusjohtajalta

Alamme on globaalien haasteiden polttopisteessä

Viime marraskuussa maailman väkiluku ylitti 8 miljardin ihmisen rajapyykin YK:n arvion mukaan. Samaan aikaan ilmastonmuutos ja sen mukanaan tuomat ääri-ilmiöt uhkaavat ruoantuotantoa maailmassa.

Maatalous ja alamme ovat globaalien haasteiden polttopisteessä. Ruoantuotantoa tarvitaan enemmän kuin koskaan ja yhä kestävämmältä pohjalta. Tässä olemme onnistuneet monin eri tavoin ja muutoksen merkit ovat ilmassa, mutta vielä on kovasti tehtävää.

Kun mietin edeltävää vuotta taaksepäin, merkityksellisintä on ollut kierrätysmateriaalien ja uusiomateriaalien laajempi käyttö tuotannossa ja niiden hankintakanavien löytyminen. Eli käytämme yhä enemmän kierrätysmateriaaleja lopputuotteidemme valmistuksessa.

Tähän työhön sitoutumisesta kertovat myös liiketoimintamme tuotanto- ja myyntiennätykset. Ydinajatuksemme Focus on Feed – ei yhtään rehua hukkaan – on edelleen tiukasti kehittämisemme ytimessä.

Tuotteemme ovat pieni osa laadukkaan korjuuketjun onnistumista. Mutta vaikutus on suurta. Onnistumisemme tarkoittaa maataloustuottajan toimintavarmuutta, pienempiä kokonaiskustannuksia sekä ympäristön kevyempää kuormittamista.

Juuri vaikuttavuuden ohjaamisen näkökulmasta olemme kehittäneet viime vuonna vastuullisuuskompassin, jonka avulla varmistamme tuotteidemme positiivisen vaikutuksen maksimoinnin ja pidämme huolta, että kuljemme määrätietoisesti eteenpäin koko työyhteisömme voimalla.

Näinä aikoina kompassi on enemmän kuin tervetullut. Ennakointi on yhä haastavampaa ja näkymä välillä liian lyhyt. Vaatii sisukkuutta ja epätietoisuuden sietämistä suunnistaa kansainvälisen liiketoiminnan myllerryksessä.

Ilman osaavia ja sinnikkäitä ihmisiämme, emme olisi onnistuneet tehtävässämme. Yksi tärkeä osa vastuullisuuskompassiamme on olla vastuullinen työnantaja ja pitää huolta omien ammattilaistemme hyvinvoinnista, työolosuhteisesta sekä taloudellisesta turvasta. Tähän panostamme jatkossakin.

Yhteisten onnistumisten kautta koemme, että voimme olla työssämme toivon puolella: testaamassa, kehittämässä ja tuomassa yhdessä uusia ratkaisuja, jotka vastaavat maailman haasteisiin.

Olkoon siis kompassimme ja toimintamme muillekin kutsu ja kannustin tulla mukaan tälle matkalle: joskus pieni voi olla suurta.


Toimitusjohtajalta – arkisto

Terveisin,

Jukka Keisanen
Toimitusjohtaja