Etusivu / Ajankohtaista / Piippo Oyj:n sisäinen tarkastus on päättynyt

Piippo Oyj:n sisäinen tarkastus on päättynyt

Julkaistu
  • Ajankohtaista
  • Sijoittajalle
  • Yhtiötiedote
Print – Piippo Oyj:n sisäinen tarkastus on päättynytSource: Piippo Oyj

Piippo Oyj:n sisäinen tarkastus on päättynyt

Piippo Oyj
Yhtiötiedote

Piippo Oyj:n sisäinen tarkastus on päättynyt

Piippo Oyj                                     Yhtiötiedote 7.1.2019 klo 16:00

Piippo Oyj:n yhtiökokous on 4.4.2018 päättänyt, että Piippo Oyj:n entiselle toimitusjohtajalle, Kari Hirvoselle, ei myönnetä vastuuvapautta 31.12.2017 päättyneeltä tilikaudelta. Syynä tälle on ollut tarkoitus selvittää Kari Hirvosen toimintaa ja hänen vastuulleen kuuluneiden tehtävien hoitoa toimitusjohtajana ajalla ennen nykyisen toimitusjohtajan tehtävään astumista. 

Asian selvittämiseksi yhtiössä on käynnistetty keväällä 2018 sisäinen tarkastus. Selvityksen laatijaksi valittiin ulkopuolinen asiantuntija, Asianajotoimisto Reims & Co Oy ja selvitystyö on nyt valmistunut. Selvityksessä on ilmennyt muun muassa, että yhtiössä on ollut Kari Hirvosen toimitusjohtajakaudella huolimattomuutta hänen vastuulleen kuuluneiden tehtävien hoidossa sekä ongelmia yhtiön johtamisjärjestelmissä ja tiedon kulussa hallitukseen päin sekä sopimusten laadinnassa yhtiön omaisuuteen ja liiketoimintaan liittyen. Yhtiö katsoo tehtyjen selvitystöiden perusteella Kari Hirvosen huolimattomalla toiminnallaan aiheuttaneen yhtiölle noin 700.000 euron suuruisen vahingon ja tulee esittämään Hirvoselle tammikuun 2019 aikana tästä vahingonkorvausvaatimuksen. Yhtiö tiedottaa aikanaan mahdollisen sopimuksen tai oikeudenkäynnin lopputuloksista.

Yhtiö on sisäisen tarkastuksen aikana saanut Hirvoselta, asiamiehensä Kari Uotin kautta, korvausvaatimuksen sillä perusteella, että Kari Hirvonen olisi irtisanottu toimitusjohtajan tehtävästään. Yhtiö on Asianajotoimisto Reims & Co Oy:n välityksellä vastannut vaatimukseen todeten, että mainitut vaatimukset ovat perusteettomia. Hirvosen johtajasopimus on yhtiössä päätetty yhtiötiedotteiden mukaisesti ja yhtiötiedotteet perustuvat kokouspäätöksiin, jotka Hirvonen on itse ollut allekirjoituksin hyväksymässä. 

PIIPPO OYJ
HALLITUS

Lisätietoja:
Asianajotoimisto Reims & Co Oy, asianajaja Merituuli Lukkari, puh. 040 822 5885
Hyväksytty neuvonantaja: Translink Corporate Finance Oy, puh. 020 743 2790

Jakelu: 
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineetwww.piippo.fi

Piippo Oyj on kansainvälisesti yksi johtavista toimijoista agriliiketoiminta-alueella, jonka päätuotteet ovat paalauslangat ja -verkot. Yhtiön globaali jakeluverkosto kattaa jo yli 40 maata. Piippo Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla.

Attachments:Takaisin uutisiin